Telefon : 0040 744 146 709 / 0040 722 574 864

Este necesar sicriul de zinc pentru repatrierea persoanelor decedate?

Nu este un secret faptul ca repatrierea unei persoane decedate presupune cheltuieli uriase, pe langa o serie de proceduri birocratice specifice tarii in care a avut loc decesul. Dar, odata produs acest nefericit eveniment, singura posibilitate de aducere in tara a trupului neinsufletit il reprezinta transportul funerar facut de catre o firma specializata. Intradevar, acest lucru se poate face fie pe cale terestra, cu autoturisme speciale, fie pe cale aeriana, dar chiar daca la prima vedere transportul aerian poate parea o varianta mai rapida, acest lucru este departe de a fi adevarat, acest tip de repatriere necesitand mult mai multe proceduri, iar transportul se face doar pana la aeroportul cel mai apropiat de localitatea de destinatie.

Vei constata la final ca, de fapt, nu este cu nimic mai eficienta, cu toate ca ramane o varianta, in functie de preferintele familiei persoanei decedate. Transportul funerar international presupune respectarea unor reguli stabilite cu strictete maxima. O serie de proceduri fara de care repatrierea persoanelor decedate ar fi imposibila. Am vorbit despre acest subiect intr-un articol anterior, vezi aici mai multe detalii.

Un aspect extrem de important il reprezinta sicriul folosit,care trebuie sa indeplineasca o serie de reguli stabilite de Uniunea Europeana. Putini stiu faptul ca un sicriu standard de lemn nu este suficient pentru a putea fi facuta repatrierea decedatilor, ci se va folosi si un sicriu de zinc, care va fi sigilat etans si introdus in cel de lemn. Scopul acestuia este de a impiedica total scurgerea de lichide chiar si in caz de lovire sau cadere.

Sicriele de zinc nu trebuie să fie foarte durabile , ci mai degraba sa se dezintegreze intr-un timp relativ scurt. O alternativa la sicriul de zinc poate fi cel de aluminiu sau tabla galvanizata, pentru tarile care accepta un astfel de model.

Daca optati pentru o repatriere pe cale aeriana, este necesar sa optati pentru un sicriu de aluminiu, care este la fel de eficient, dar mult mai usor decat cel din zinc sau tabla.In ceea ce priveste costul unui astfel de sicriu, acesta variaza in functie de materialul din care este confectionat, dar pretul este mai mic decat al celui de lemn.

Foarte important de stiut este faptul ca sicriul de zinc se foloseste doar in scopul transportului. Firma noastra asigura transportul funerar international in cele mai bune conditii si la cele mai corecte preturi.

Lasă un răspuns

Close Menu
Call Now ButtonSUNA ACUM!