Telefon : 0040 744 146 709 / 0040 722 574 864

Cum sa accepti mai usor pierderea unei persoane dragi?

Aflarea vestii decesului unei persoane apropiate este o proba grea, din punct de vedere emotional dar, totodata un eveniment ireversibil, care odata produs nu mai poate fi schimbat. De multe ori durerea emotionala, mai ales in cazul repatrierii persoanelor decedate dintr-o alta tara este perceputa si traita ca si o durere fizica, extenuanta,greu de suportat. Sentimentele sunt de fapt reactii fizice la gandurile noastre, cu atat mai mult in cazul unui deces intr-o alta tara si necesitatea transportului persoanei decedate spre Romania.

Odata cu aflarea vestii, fiecare persoana trece prin mai multe etape, de la soc si negare pana la acceptare si vindecare emotionala.

Negarea, este de fapt mecanismul de aparare al creerului, in scopul atenuarii durerii resimtite. Refuzul de a accepta o astfel de veste, care este greu de suportat pentru oricine, urmata de senzatia ca lumea s-a prabusit si nu mai exista cale de iesire din aceasta situatie este un fenomen extrem de normal. Exprimarea emotiilor prin plans, precum si comunicarea sunt cele mai bune metode de diminuare a durerii. Discuta cu persoanele apropiate despre suferinta ta si nu te interioriza, deoarece mai devreme sau mai tarziu durerea va iesi din nou la suprafata. Sa discuti despre ceea ce simti in ceea ce priveste amintirea persoanei decedate permite o mai buna recuperare insa nu grabi prea tare procesul deoarece, ai nevoie sa intelegi toate aspectele. Pierderea energiei este normala in astfel de situatii, de aceea este foarte important sa oferi o atentie spotita stilului de viata.

E normal sa ai aproape persoane capabile sa te asculte dar, nu crea dependente fata de ceilalti. Nu te sfii sa retraiesti amintirile dar nu le asocia prezentului. Revenirea la munca reprezinta un aspect la fel de important deoarece vei fi distras de la gandurile in legatura cu trauma traita.

Se poate intampla oricui sa treaca printr-o astfel de trauma psihologica, greu de acceptat de catre oricine, dar cand vine vorba de un deces intr-o alta tara apare si un stres suplimentar cu privire la repatrierea persoanei decedate, de care cel mai bine este sa se ocupe o firma specializata. Aceasta va prelua toate demersurile necesare, de la procurarea documentelor pana la stabilirea tuturor procedurilor. Mai multe detalii vezi aici.

Ultimul stagiu il reprezinta detasarea,regasirea echilibrului si revenirea treptata la normal. Problema nu se pune daca poti prelua controlul asupra sentimentelor ci daca esti dispus sa o faci.

Lasă un răspuns

Close Menu
Call Now ButtonSUNA ACUM!